Kenteken overschrijven

Als een auto is verkocht, moet het kenteken worden gekoppeld aan de naam van de nieuwe eigenaar. Dat noemen we kenteken overschrijven of auto overschrijven. Koop u een auto bij een dealer, dan regelt die dat meestal voor u. Maar koopt u een auto van iemand anders, particulier dus, dan moet u dat samen met de verkoper regelen.

Direct uw kenteken overschrijven?

Uw kenteken overschrijven van uw auto is zeer eenvoudig, dat kan bij een postnl loket maar ook waneer u de auto bij ons of bv. particulier heeft gekocht, bij het kentekenloket van ACE.

Koper

Een kenteken overschrijven kost overal in Nederland € 9,98. Neem als koper een Nederlands Rijbewijs, identiteitskaart of paspoort mee. Dit is namelijk wettelijk verplicht om de overschrijving succesvol af te ronden. Zo weet u zeker dat u diezelfde dag nog in uw pas aangeschafte auto kan wegrijden!

Verkoper

Auto verkocht en het kenteken overschrijven bij het Kentekenloket? Neem het papieren kentekenbewijs (deel IB en deel II) of de kentekencard mee en de tenaamstellingscode. Zo kom u als verkoper niet voor verrassingen te staan.


Kentekencard

Is het gelukt om uw auto over te schrijven? Dan krijg u bij het Kentekenloket het eerste deel van de nieuwe tenaamstellingscode. Het tweede deel wordt samen met uw kentekencard opgestuurd.
De kentekencard is per 1 januari 2014 van toepassing en is een vervanger van het papieren kentekenbewijs.
De twee delen van de tenaamstellingscode voegt u uiteindelijk dan zelf samen.


WA verzekering

Wist u ook dat zodra een auto is overgeschreven op uw naam, dat het ook wettelijk verplicht is om deze betreffende auto WA te verzekeren? Het is dus belangrijk dat u op tijd een autoverzekering afsluit, zodat u veilig de weg op kan. U hoeft hiermee niet te wachten tot de aanschaf van uw auto, maar kan dit van tevoren al regelen met de verzekeraar.


Vraag bij het overschrijven van uw auto naar
de gratis kilometercheck !!!